Vart ska du köpa en bostadsrätt i Göteborg?

Att köpa en bostadsrätt i Göteborg när du inte är från Göteborg är inte det lättaste. Det krävs en gedigen research, du vill ju bo i ett bra området men ändå inte betala överpriser och då gäller det att lägga ner tid på att läsa in sig på områdena.

 

architecture-107598_640

 

Köper du en bostadsrätt i Linné, en stadsdel i Göteborg, hamnar du i ett avslappnat och populärt område. På sommaren blomstrar området och det finns nog inga gator i Sverige som är lika restaurangtäta som Linné. Gillar du liv och rörelse är det här du ska köpa din bostadsrätt. Och i Slottsskogen som ligger i närheten flyttar Way out West in varje år i augusti. Så om du inte uppskattar festivalen kan du tjäna lite pengar genom att hyra ut din bostadsrätt under denna vecka i augusti.

 

Sedan har vi ju Majorna, som vi skulle kunna kalla för lilla Berlin, här sprudlar kulturlivet.Tack vare Röda stens konsthall har detta blivit mittpunkten för Göteborgs kulturscen. Här finner du också mysiga cafén och fantastiska restauranger. Trivs du bland hipsters och god mat är Majorna rätt ställe att införskaffa sig en bostadsrätt på.

 

Angränsande till Majorna ligger det populära området Masthugget, för dig som vill ha samma hipster-känsla som i Majorna men vill ha lite mindre avstånd till centrum. Här finns det goda möjligheter att fynda en bostadsrätt i Göteborg. Området är fullt av olika lagerlokaler och lokaler börjar sakta ombildas till bostadsrätter vilket ger ett guldläge för dig som vill fynda innan priserna sticker iväg.

 

Göteborg är den stad som ligger med de näst högst priserna för bostadsrätter i Sverige. Stockholm ligger fortfarande på topp med de dyraste kvadratmeterpriserna, men Göteborg ligger inte långt efter. Därför är det dags att slå till på en lägenhet om du går i tankarna att köpa en bostadsrätt i Göteborg. Staden flyttar sakta utåt så det är inte helt fel att kolla in områden som: Hisingen, Högbo och Sandarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *