Att studera i Frankrike

Studera språk i Frankrike

Att studera utomlands är en dröm för många. Det kan vara både svårt och dyrt att hitta rätt, men vet man var man ska leta information går det ofta väldigt lätt. Att studera franska i Frankrike är ett bra sätt att börja ta sig fram i djungeln av utlandsstudier eftersom man lätt hittar information via olika språkstudieorganisationer. De största företagen som arbetar med just språkstudier är CSN-berättigade vilket gör att det går att få hjälp med ansökan av studiemedel. Språkresor är väldigt vanligt när man talar om utlandsstudier, och av goda skäl! Det bästa för hälsan kan ibland vara just att komma iväg någonstans på nya äventyr.

Studera på universitet i Frankrike

Är man lite äldre kanske det är av intresse att studera på universitet i Frankrike. Det kan man göra antingen privat, att man själv ansöker och går igenom hela processen själv i syfte att studera i Frankrike under hela sin utbildningstid eller så kan man ansöka om en utbytestermin om man är inskriven på ett svenskt universitet. Många väljer att studera ämnen som litteratur, språk, design och mode på franska universitet eftersom det är ämnen som är väldigt populära i Frankrike.

Att söka CSN vid studier på universitet kan vara klurigt. Det är främst omfattningen av studievana och hur många poäng man tar som kan vara svårt att få information om i de fall där universitetet använder sig av andra typer av system än de svenska. Då kan det vara bra att få hjälp av en studievägledare, antingen via sin hemkommun eller via universitetet man är inskriven på.

språkresa Frankrike

Utbytesår på gymnasiet i Frankrike

Organisationer som har hand om språkresor och språkstudier har ofta även hand om möjligheterna att studera ett år på gymnasiet utomlands. Här är Frankrike en populär destination. Det som kan vara bra att veta är att man inte alltid kan tillgodoräkna sig sitt år utomlands på samma sätt som i Sverige och att man ibland måste gå fyra år i gymnasiet om man väljer att studera utomlands, exempelvis i Frankrike. Det man får med sig är ju dock världsvana och ett nytt språk så för många är det utan tvekan värt ett extra år!